Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • HITZAren 20. urteurrena
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia
On Egin gehigarria

Negü Gastrotxokoa

Ostatu eta sukaldaritza eskaintzak bateratuta eta modu ahaztezinean plazaratzea da Neguetxearen ardatza. Bere espazio gastronomikoak esperientzia pertsonalizatu eta desberdinak dauzka, sukaldaritzaz modu intimoan eta berezian gozatzeko prestatuak.

Alex Uriarte Atxikallende
Gernika-Lumo
2025/11/21

Kalitatea bermatzea, gainontzeko guztiaren gainetik. Horixe da Neguetxea Boutique Guest Houseren helburu nagusia. Gernika eta Lumo bitarteko San Pedro auzoan kokatuta, bezero edo bisitariak behar duen guztia topatuko du, agertokirik atseginenean. 

Zazpi logela bereziz osatuta dago guest house hau, bakoitza bisitariak esperientzia ahaztezina bizitzeko behar dituen ekipamendu, erraztasun eta baliabide denekin. Ostatu eredu horregaz batera, sukaldaritza esperientzia bakarra eskaintza ere jomuga du Neguetxeak. Hain zuzen, Negü Gastrotxokoa bertako espaziorik berezienetakoa da; sukaldaritza plano intimo eta berezi batera eroaten dute, eta esperientzia pertsonalizatuez gozatzeko aukera dago. 

Inguruko ekoizleen produktu sorta da bertan kozinatzen diren jakien funtsezko oinarria. Eskualdeko ekoizleekin behar egiten dute, kalitaterik goreneko eta sasoiko produktuekin. Sukaldaritza ereduari dagokionez, tokiko tradiziozko errezeten berri dute, baina ez dira horretara mugatzen: sukaldaritza italiarraren edota perutarraren keinuak topatuko ditu mahaikideak; hori guztia Urdaibaiko txakolin bategaz  maridaturik.

Lurra eta sukaldea, esku-eskutik.
Neguetxeako eskaintzak eta Urdaibai Biosfera Erreserbak badute amankomunean filosofia bat, zenbait zutabe barnebiltzen dituena. Batetik, Herria oso presente dago: bertoko tradizioaren zein kulturaren lekuko fidelak diren lehen plater edo hasierakoak. Bestetik, Marisma: Urdaibairen bihotz naturala. Horiez gain, Itsasoa eta Mendia ere oso agerian dituzte. Ez hori bakarrik: Ondareari ere ateak zabaltzen dizkion sukaldaritza eredua da Negü Gastrotxokoan darabiltena.

Edozeini doitutako esperientziak dituzte, keinu txikienak zainduta. Gainera, herritarrak urte osoan gastronomiaren inguruan elkartzeko, egutegi oparoa antolatzen dute, otsail eta martxoko Beer & Burger, uztail eta abuztuko Music & Food edo urri eta azaroko Gastro Fest ekimenekin.

Ezkontza, kintada, urtebetetze edo bikote, familia zein lagunarteko otorduetarako espazio egokiena da. Eskuak zabalik hartuko dute bertaratzen den oro. Eguaztenetik zapatura, 17:00etatik 23:00etara arteko ordutegia dute, erreserbetarako. Erreserba horiei esker lortzen dute kalitate gorena. Neguetxeako taldeak bisitariei “nork bere esperientzia sortzeko” deia egiten die.

Kontaktua:
San Pedro auzoa, 34 · Gernika-Lumo
677 83 25 57
Instagram: @neguetxea_noverek
Webgunea: https://neguetxea.com/
LinkeDIN: Noverek Events S.L.

Negü entsalada: tomatea, burrata eta plantxara eginiko muxika, pesto eta sandiadun oinarriagaz

Negü Gastrotxokoko plater sortaren barruan, uda sasoiko ohikoenetako bat Negü entsalada da. Keinu txikiena zainduta eraikitzen dute plater hau, eta emaitza horren isla da: entsalada hotza da, krematsua, hainbat zapore ezkontzen dituena. Errezeta bertako produktuz osatua dago, ekoizle eta mahaikideekiko errespetuz.

Osagaiak:

  • Muxika
  • Gereziak
  • Errukula
  • Burrata
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Mostaza
  • Ezti pikantea
  • Oliba olioa
  • 50 gramo albaka fresko
  • Berakatz hagin bat
  • 30 gramo pinazi
  • 40 gramo birrindutako parmesano gazta
  • Ozpina
  • Pepinoa
  • Kipula

Arkaitz Arostegi sukaldariaren errezeta, pausoz pauso.
Pestoa kozinatu behar da lehenik. Berakatza pinaziekin txikitu behar da. Albaka gatz apur bategaz gehitu behar da, ostean. Nahasteak kolore berdea mantendu dezan, gora-behera eginez birrindu behar da. Jarraian, parmesano gazta gehitu behar zaio; gero, oliba olioa. Azken hori apurka gehitu behar da, testura krematsua lortu arte. Pestoa biribiltzeko, gatz, olio eta gazta neurrian daudela ziurtatu behar da.

Ongailua prestatu behar da gero: mostaza, ezti pikantea eta oliba olioa nahasi behar dira, emultsionatu arte. Ostean, muxikak plantxatik pasatu behar dira, gero aurretiaz prestatutako ongailuan muxika zatiak, hezur gabeko gereziak, errukula orriak eta gatz pixka bat gehitzeko; dena ondo nahastu behar da. 

Gazpatxo oinarria egiteko, irabiagailuan tomatea, sandia, pepinoa, kipula, ozpina, gatza eta oliba olioa nahasi behar dira, eta krema fin bihurtu arte irabiatu; horrek platerraren oinarria osatuko du.

Aurkezpena.
Gazpatxo horren gainean, metalezko uztai batek lagunduta, errukula eta fruta nahastea muntatu behar da. Amaitzeko, konposizio erdian burrata oso bat ipini behar da, eta pestoz  busti
. 

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.