Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
GizarteaKultura

Gastronomia oinarritzat izanik, kultura desberdinen topaleku izango da Altamirako plaza

Domekan (azaroak 10), Auzholan elkarteak Busturiko Kultur Dibertsitatearen jaia prestatu du. Kaleko dinamika bat sortuz, eta gastronomia erdigunean jarriz, "Busturiko aniztasun kulturala handitzea eta indarberritzea" bilatzen dute.

Ainhoa Astarloa Beotegi
Busturia
2024/11/06

Auzholan elkarteak Busturiko Kultur Dibertsitatearen jaia antolatu du, domekan (azaroak 10). Elkartea hainbat dinamika eta elkarlan babesteko tresnatzat definitzen dute elkartekideek, hain zuzen. Izena aukeratzeko, hitz joko bat egin zuten, eta joku horren erantzun izan zen Auzholan hitza: “Gure ustez, auzoa zelan gura dugun instituzioei eskatu beharrean, gu zer egiteko prest gauden pentsatu behar dugu. Auzoa holan gura badugu, auzolanaren bidez lortu dezakegu aldaketa. Neurri batean, aldaketa gure esku dago”. Modu horretan, auzolanaren bidez, Busturiko aniztasun kulturala handitzea eta indarberritzea dute jomuga, herritarren arteko elkar ezagutza bermatzeari ere tarte bat eskeiniz. Hala, elkarteak jarrera “eraikitzailea” duela diote kideek.

Kasu honetan, ekimen hau “udako plan baten amaiera” dela adierazi dute, gastronomia den gai zabal bat oinarritzat hartuz: “Udan zehar aritu gara ekimen desberdinak antolatzen. Hala nola, rap tailerra, bertso saioa, edota magia ikuskizuna bezalakoak prestatu izan ditugu. Domekakoa, plan horren amaieratzat dugu, eta amaiera horretarako, kalean egin aitekeen zerbait bilatu nahi genuen. Gauzak horrela, gastronomia oinarritzat hartzea bururatu zitzaigun, eta horrela, herritarren artean kultura desberdinen ezagutzea erraztea”. 

Ogia izango dute abiapuntu domeka honetan, Busturiko Altamirako plazan, 13:00etatik aurrera; aditzera eman dutenez, “talo desberdinak debalde dastatzeko aukera” egongo da, besteak beste. Lehen aldiz antolatzen dute tankera horretako ekimen bat, eta helburua argi azaldu dute: “Kultura desberdinen topaleku bihurtu nahi dugu Altamirako plaza. Kaleko dinamika bat erabiliz jai bat sortzea bilatzen dugu, denok denokin egotea eta elkarrengandik ikastea bilatzen dugun bezala”. 

Kolonbia, Argentina, Brasil, etabar luze bat gonbidatu dutela ere nabarmendu dute Auzholan elkartetik. Kultura bakoitzeko gastronomiaz ikasi eta dastatzeko aukera eskaini du elkarteak lehenengoz, eta jende aldetik zenbat gerturatuko diren jakin ez arren, beraien jomuga “hurrengo honelako ekimenetan geroz eta jende gehiago gerturatzea” dela berretsi dute. Herritarrak animatzeko deia ere zabaldu du Auzholan elkarteak, “egun polit bezain aberasgarria” izateko aukera izango baita Busturiko Altamira plazan.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.