Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • HITZAren 20. urteurrena
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Gastronomia eduki-sortzaileek Kantauriko Iparraldeko Hegaluzea ezagutu dute

OPESCAYA Bizkaiko Baxurako Arrantza Ekoizleen Elkarteak hegaluzearen "tradizioa, iraunkortasuna eta bikaintasuna" zuzenean ezagutzeko "esperientzia murgiltzailea" eskaini die Isabel Sorribas, Clara Martínez, Iñaki Tejedor, Maxi AJ eta Iñaki Ibaibarriagari.

Argazkia: Irekia
Zaloa Iturbe San Jose
Bermeo
2025/11/19

Bost gastronomia eduki-sortzaile ospatsuk Kantauriko Iparraldeko Hegaluzea bertatik bertara ezagutzeko aukera izan zuen atzo [azaroak 18], Bermeon. OPESCAYA Bizkaiko Baxurako Arrantza Ekoizleen Elkarteak ateak zabaldu zizkien Isabel Sorribas, Clara Martínez, Iñaki Tejedor, Maxi AJ eta Iñaki Ibaibarriaga gastronomia-sortzaileei, hegaluzearen tradizioa, iraunkortasuna eta bikaintasuna zuzenean ezagutzeko “esperientzia murgiltzailea” eskainiz. 

OPESCAYAko ontziek —62 arrantza  ontzi barnebiltzen ditu— eskuz harrapatutako hegaluzearen berri izan zuten eduki-sortzaileek. Gonbidatuek, gainera,  Bizkaia, Araba eta Gipuzkoako “espezie enblematikoenetako baten balio gizatiarra, kulturala eta gastronomiko” erakusteko prestatutako ibilbidea egin zuten, besteak beste Serrats kontserba-enpresa eta Bermeoko portuko gune nagusiak bisitatuz, hala nola, kofradia, lonja eta izozte-planta. 

Argazkia: Irekia

Parte hartzaileek, Bizkaiko kofradien ordezkari eta arrantza-tresna tradizionalen defendatzaile gisa  elkartearen egunerokotasuna nolakoa den ezagutu nahi izan zuten, esaterako, “selektibitatearen, iraunkortasunaren eta kalitatearen ikurra” den hegaluzea banan banan harrapatzea, belaunaldiz belaunaldi transmititutako “ezagutzaren zaindari” diren neskatilen zeregina edota Bermeoko kontserba fabriketan produktuen trazabilitatea eta eraldaketa nolako den. 

Ixone Soroa Arrantza eta Akuikulturako zuzendariak ere sortzaileekin bat egin zuen ekitaldi instituzionalean, eta Eusko Jaurlaritzak arrantza jasangarriarekin, arte tradizionalen zaintzarekin eta Kantauri jatorriko produktuak sustatzearen garrantziarekin duen konpromisoa azpimarratu zuen. Zuzendariak eduki sortzaileen bisita eskertu  zien, ehaiengan hegaluzearen balioa sare sozialen bidez belaunaldi berriei helarazteko konfiantza jarriz.

Argazkia: Irekia

 

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.