• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • On Egin!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia
Josu Uruburu — Ekoizlea

«Kalitatea bilatzen du jendeak, eta guk hori eskaintzen dugu»

Tokiko eta sasoiko ortuariak eskaintzen ditu Josu Uruburuk, tokian tokiko produktuen kalitatea eta ekoizleen lana balioan jarriz.

Josu UruburuBaserritik Gernikara
Ane Maruri Aransolo
Muxika
2025/05/30

Bertoko produktuekin lan egiten du Josu Uruburu nekazari muxikarrak. 2018an ortuariak landatzeko eta saltzeko ekindako bidearekin jarraitzen du, bere produktuak bere kabuz zein Baserritik Gernikararen bidez zabalduz.

Bertoko ortuariak eskaintzen dituzu, sasoikoak, ezta?
Bertokoa eta sasoikoa eskaintzen dugu, ahalik eta kalitate onenean, gainera. Izan ere, bertoko produktuek bestelako ukitu berezia daukate. Gureak ez datoz urrutitik, produktua ez da berde dagoela batu eta ontzi batean hainbat egun igaro ostean saldu. Hemen batu eta bizpahiru egunetan saltzen ditugu. 

Eta, nola eskuratu daitezke?
Telefonoz edo whatsappez egiten dute askok, baina plazan ere egoten naiz. Orain produktuen esperoan nago, baina laster hasiko naiz berriro plazara joaten.

Bertoko ekoizleei erosteak lehen sektorekoen lana aitortzen du eta kalitatea bermatzen du, ezta?
Jendearentzat baliteke errazagoa izatea supermerkatu handietara joatea, baina ez dakite produktu horiek nondik datozen, ez eta zelan landu dituzten ere. Guk, behintzat, bermatzen dugu gure produktua bertakoa dela, ahal den heinean, ekologikoa. Gainera, bertoko ekoizleei erostean, bertoko ekonomia sustatzen ari gara. Ze, zenbat eta eskaera gehiago izan, orduan eta aukera gehiago egongo da jendea bertoko produktuak eskaintzera edo lehen sektorera animatzeko. Eta, zenbat eta ekoizle gehiago batu, eskaintza ere zabalagoa izango da. 

Ze, zelakoa da lehen sektoreko ekoizleen errealitatea?
Ez da erraza, baina bizimodua ateratzeko modukoa bada. Ez gara asko, baina bagaude honetan ari garenak, eta nahikoa ondo gainera. Esan daiteke gaur egun jendea hasi dela geroz eta gehiago aztertzen zer jaten duen, ze produktu erosten duen… Nabaritzen da kontzientzia aldaketa dagoela. Kalitatezko zerbait bilatzen du jendeak, eta guk hori eskaintzen dugu. 

Zerk bultzatuta hasi zinen?
Ni 2018an hasi nintzen ekoizle modura lanean. Baserrian bizi naiz, baserrian jaio naiz eta etxean beti egin izan dugu lan, baina beti etxean kontsumitzeko asmoz. Hala ere, nik baso ingeniaritza ikasi nuen eta horretaz jarduten nuen, baina leku batetik bestera nenbilen, leku zehatzik barik. Nekatu egin nintzen, eta etxean lurrak genituela eta zerbait egin nezakeela ikusita, lanean hasi nintzen.

Eta, bi urte beranduago sortu zen Baserritik Gernikara. Nola baloratzen duzu proiektua?
Guretzat itzela da, zailena jendearengana ailegatzea delako. Etxean lan egin dezakegu, eta hori ingurukoei saldu, baina ez da erraza jendearengana heltzea. Ni plazara ere joaten naiz, baina horrelako plataforma batekin askoz ere jende gehiagorengana ailegatzen gara, eta guk gure produktuak ezagutzera ematen ditugu. Zenbat eta ikusgarritasun gehiago izan, orduan eta errazago ailegatuko gara bezeroengana.

Baserritik Gernikarak nolako garapena izan du?
Astiro-astiro gero eta gehiago garela esan genezake. Ez gaude ekoizle asko, baina duela gutxi ere beste mutil bat sartu da. Gainera, gure arteko hartu-emanak ere areagotu dira, ze hasieran ez ginen denok ezagutzen, eta plataformak ekarri du elkar ezagutze hori, gure arteko saretzea, alegia.

Eta hori garrantzitsua da, ezta?
Beste batzuk ere nola dabiltzan jakitea ahalbidetzen du, eta elkar laguntzeko tresna ere bada. Baserritik Gernikaran, gainera, nik ez daukadana beste ekoizle batzuek dute, eta eskaintzen diren produktuak osagarriak dira. Bertan gaudenak gara Allende Salazarreko jantokira produktuak eroaten ditugunak, batak bestearen eskaintza osatuz. Hala, besteren bat gehituz gero, hobeto.

Produktuak

BARAZKIAK
– Tomatea
– Piperra
– Uraza
– Aza
– Azalorea
– Brokolia
– Leka
– Indaba
– Kalabaza

FRUITU LANDARAK
– Kiwia
– Ahuakatea
– Sagarra

Datuak:

Ugarte goikoa auzoa, 11.
Muxika
48392
652 71 28 41
ametsebarri@gmail.com

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

ekaina 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.