Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Salmenta onak eta jende asko, Okela Egunean

Jende asko batu du aurten ere, Markina-Xemeingo Udalak, herriko eta inguruetako nekazariek eta tabernariek antolatutako Okela Egunak. Plazabarripean aukera zabala aurkitu zuten erosleek, bai produktuak ikusi, erosi eta dastatzeko, bai eta arrakasta han...

E.M.U.
Busturialdea
2015/05/19
Jende asko batu du aurten ere, Markina-Xemeingo Udalak, herriko eta inguruetako nekazariek eta tabernariek antolatutako Okela Egunak. Plazabarripean aukera zabala aurkitu zuten erosleek, bai produktuak ikusi, erosi eta dastatzeko, bai eta arrakasta handia izaten ari diren bildots erre pintxoak probatzeko ere.

Gazta, eztia, sasoiko ortuariak, txakolina eta sagardoa eta ogi eta gozoak eskaini zituzten ekoizleek gozi osoan zabalik eduki zuten azokan.

10:00etan zabaldu zuten azoka, eta urtero modura, 12:30etik aurrera batu zen jende gehien Plazabarripean. Azokatik bueltatxoa eman, produktuak erosi, eta bildots pintxoen gunera hurreratzen ziren bildots dastaketarako prest. Momentu batzuetan ilara luzeak ere egin ziren postuaren aurrean pintxoak eskuratu ahal izateko.

Denetara, 24 bildots erre zituzten, goiz-goizetik hasita burduntzian, eta guztiak banatu zituzten.

Irratsaioa

EUP irratiak ere eduki zuen bere lekua azokan. Goiz osoan elkarrizketak egin eta giroa arintzen jardun zuten irratiko kideek. Zesta-punta eskolen arazoaz jardun zuten irratiaren postuan bertan Josu Mugartegi Atain Markina-Xemeingo Zesta-punta Eskolako lehendakariagaz. Horretaz gainera, azokako postuetako ekoizleekin ere egon ziren berbetan. Lander Ibarluzea Aitxulua bertsolariak egin zituen kazetari lanak postutik postura galdezka. Txomin Arregi nekazari gazteari nekazaritzatik bizitzeak etorkizunik badagoen galdetu zion, eta gogoa izanez gero, dena egin daitekela erantzun zion Arregik.

Zesta-punta partidek eta Kupela taldearen erromeriak osatu zuten bai eta ere eguneko egitaraua. Giro ona jarri zuen Kupelak Kontzekupean.

Egunaren balorazioa egitekoak badira ere, ekimenak izandako erantzunagaz «gustura» azaldu dira hasiera batean antolatzaileak. Denborak eutsi zuela eta dena «ondo» atera zela adierazi dute.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.