Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Markina-Xemein eta inguruko nekazarien plaza izango da Okela Eguna

Hamabi postu egongo dira aurten 10:00etatik aurrera zabalik egongo den azokan. Goiz osoan erreko dituzten 24 bildotsen pintxoak dastatzeko aukera egongo da eguerdianHerriko eta inguruetako nekazarien plaza bihurtuko da bihar, Markina-Xemeingo Plazabarr...

Busturialdea
2015/05/15

Hamabi postu egongo dira aurten 10:00etatik aurrera zabalik egongo den azokan. Goiz osoan erreko dituzten 24 bildotsen pintxoak dastatzeko aukera egongo da eguerdian

Herriko eta inguruetako nekazarien plaza bihurtuko da bihar, Markina-Xemeingo Plazabarripea. Aurten ere, Okela Eguna antolatu dute udalak, nekazariek eta tabernariek, eta bertoko ekoizleen produktuak ezagutu eta eskuratzeko aukera egongo da bertan jarriko duten azokan.

Hamabi postu egongo dira: sagardo eta txakolinenak bi, gaztarenak hiru, bai ardi gazta bai eta ahuntz gaztarena ere, gozo eta ogiaren beste postu bi, eztiaren bat eta txerrikiena.

Azokagaz gain, goizean goizetik erreko dituzten bildots pintxoak dastatzeko aukera ere egongo da. 24 bildots erreko dituzte aurten, iaz bezala. Bertokoak dira bildotsak ere: Santa Mañekoak, Barroetakoak, eta Larruskoak. Izan ere, Okela Egunaren helburua hori dela gogoratu dute antolatzaileek: «Nekazaritzak bizi duen egoeraren inguruan, euren produktuak merkaturatzeko sailtasunak dituzte ekoizle txikiek. Horrelako plazak haizea ematen dietela diote nekazariek, eta ekonomikoki asko laguntzen dietela. Beraz, plaza bat edo eremu bat eskaintzea da asmoa».

Kalitatezko produktu bat saltzeagaz gain, saltzaile eta erosleen arteko harreman zuzena ere azpimarratzen dute antolatzaileek. «Produktua badakizu zeinek ekoiztuta dagoen, eta badakizu ordaintzen duzuna prezio justu bat dela, horrek eragiten duen lana eta horrek duen prozesuagatik».

Gaztaren prozesua

Azokagaz gain, ekitaldi ezberdinekin osatu dute Okela Eguna. 10:00etan hasiko da azoka, eta 11:00etan herriko artzainen erakustaldia egongo da. Gaztaia egiteko prozesua erakutsiko dute bertan Plazabarripean. «Ekoizpen prozesuaren transmisioa egiten ere ahalegintzen gara. Baserriagaz lotutako beharrak jendeari erakusten», azaldu dute antolatzaileek. Joan den urtean ardi txakurren erakustaldia egon zen, eta aurten gazta zelan egiten den erakutsiko dute.

11:30ean, zesta-punta partidak jokatuko dira Uni frontoian.

EUP irratiak ere leku bat izango du azokan. Sortzen ari diren EUP berriak, zuzeneko irratsaioa esakainiko du Plazabarripean bertan, 12:00etatik 14:00etara. Ekoizleekin elkarrizketak eta jendearen iritzia jasoko dutela aurreratu dute irratiko kideek. «EUP berriaren lehenengo ekintza izango da», adierazi dute.

12:30ean hasiko dira antolatzaileak, goiz osoan prestatutako bildots pintxoak banatzen. Urtero modura, tikeak erosi eta bildots pintxo erretilua eskuratzeko aukera egongo da.

Egunagaz amaitzeko, 19:00etan, Kupela taldearen erromeria egongo da Kontzekupean.

Kontzientziazioa

Okela Eguna aurten, ez dute mugatu nahi izan, bakarrik, biharko egunera. Horrela, Bizilur eta EHNE-Bizkaiak egindako Bide berriak: Ekikadura burujabetza Euskal Herrian elikaduraren inguruan eraikitako alternatiba eta esperientziei buruzko dokumentala eman dute kultur aretoan. «Kontzientziazio bat ere egin nahi da elikaduraren gainean, hausnarketa bat eragin erosleen artean. Zer jaten dugun eta zer ordaintzen dugun ikusaraztea».

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.