Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
EkonomiaKultura

Casco Viejo taberna, Arrain Azokako pintxo lehiaketako irabazlea

Busturialdeko Hitza
Bermeo
2015/05/10

Ainara Garcia Bengoa: «Probatzeko parte hartu genuen, saririk espero barik, eta ondo atera da»

Eleizalde ikastolak antolatzen duen pintxo lehiaketa Casco Viejo tabernak irabazi du. Zubigane tabernaren pintxoa izan da bigarren onena eta hirugarrena, berriz, Sarabanda tabernarena. Oraindik, publikoaren saria zeinek jasoko duen jakiteke dago. Bihar bertan jakinaraziko dute irabazlea, pfrofesionalek eta publikoak aukeratutako pintxo onenen sari banaketan. Ainara Garcia Bengoa (Bermeo, 1981) Casco Viejo tabernako langileagaz aritu gara hizketan. Pintxo lehiaketako lehenengo saria jasoa duzue. Pozik? Bai, oso pozik gaude. Probatzeko parte hartu genuen lehiaketan, saririk irabaztea espero barik. Zer-nolako pintxoa aurkeztu ahal genuen pentsatzen hasi eta probak egiten hasi nintzen, eta, azkenean, ondo atera zaigu. Esperientzia oso ona bizi izan dugu. Lehenengo aldia da, beraz, lehiaketara aurkezten zaretena. Bai, lehen aldia izan da. Taberna jabez aldatu da, eta berritasun puntu bat sartu nahi genion.  Herritarrei ezagutzera eman nahi genien taberna. Ezagutzera eman duzue, eta, ospea ere lortu al du tabernak saria irabazita? Nik uste dut ospe apur bat eman diola; horrelakoek asko laguntzen dute-eta. Lehiaketa dela-eta, jende gehiago bildu da, behintzat, tabernan. Zein pintxo aurkeztu duzue lehiaketara? Pintxo bakarra aurkeztu dugu: Berdel marinatuaren bizkarra, marrubi eta limazko ozpin-olioarekin. Goxoaren eta garratzagoaren arteko kontrastea jendeari asko gustatu zaio. Dastatzeko aukera egon den hilabatean jende asko igaro da tabernatik, eta gozoa zegoela esan izan digute. Lehiaketara aurkeztu aurretik, salgai eduki al duzue pintxoa? Ez, ez dugu ordura arte tabernan eduki. Eta, aurrerantzean, herritarrek berau erosterik izango al dute? Bai, asteburuetan izango dute berau erosteko aukera tabernara datozenek. Lehenengo saria jasotzeko, sekreturen bat edo beste izango du pintxoak, ezta? Aldaketa bat edo bestegaz, baina amonaren errezetan dago pintxoaren sekretu bakarra. Lehiaketara aurkeztutako gainontzeko pintxoak probatu al dituzu? Dastatu ez ditugu dastatu, baina horien itxura ikusi dugu. Zapore aldetik ez dakit nolakoak izango ziren, baina itxura, behintzat, aparta izan dute. Lehenengo saria esku artean, datorren urtera begira, berriro parte hartzeko asmoz? Bai, lehenengo saria jasotzeak motibazio eta ilusio gehiago ematen dizu hurrengo lehiaketarako.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.