• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
EkonomiaGizartea

Bermeoko produktuak ezagutzen izan dira gastronomian aditutako kazetariak

Gastronomian adituak diren hamabost kazetari inguru Bermeon izan ziren joan den zapatuan. Herria bisitatzeko aukera izan zuten baina batez be, Bermeoko produktuak eta beraien balio gastronomikoa ezagutzeko helburuarekin egin zuten bisita. Zallo kontserberan izan ziren. Eusko Jaurlaritzak sustatutako Euskadi Gastronomiak(Turismo enogastronomikoaren elkarteak) arlo horretan adituak diren kazetariekin bidai bat antolatu zuen Euskadiko gastronomia ezagutarazi asmoz. Horrela izanik, bidaia horretan Bermeo izan zuten geldialdietako bat. Bermeoko produktuak eta horien elaborazioa ezagutzera hurbildu ziren. Bidai horren baitan, Bilbo, Donostia eta Tolosa be bisitatu dituzte. Gutxi gorabehera hamabost kazetari aditu izan ziren Bermeon. Herriak itsasoarekin duen lotura azaldu eta Bermeon dauden bederatzi kontserba enpresek egiten duten produktuen kalitatearen barri be emon zitzaien. Azaldutakoaren arabera, «Bermeoko produktuak turismo enogastronomikoaren esparruan garrantzi handikoak dira. Horretarako, beraiek duten balio erantsia azaltzea ezinbestekoa da; arrainak arrantzen diren momentutik eta platerera heldu arte egiten den prozesua ezagutara emonaz». Bisitariek, hortaz, Zallo kontserbera bisitatzeko aukera izan zuten. Bisita horretan Idurre Bideguren, Bermeoko alkateak, eta Udal Turismo bulegoko teknikariek be parte hartu zuten. Hegaluzearen zein bokartaren elaborazio prozesuaren barri emon zitzaien batetik, eta bestetik, produktu desbardinak dastatzeko aukera izan zuten, bokartak gatzetan edo ozpin-oliotan edo hegaluzea, besteak beste. Zallo enpresa bisitatu ondoren, kazetariek Bermeoko Tala eta portua ezagutzeko aukera be [...]

Bermeoko Hitza
Busturialdea
2012/11/20

Gastronomian adituak diren hamabost kazetari inguru Bermeon izan ziren joan den zapatuan. Herria bisitatzeko aukera izan zuten baina batez be, Bermeoko produktuak eta beraien balio gastronomikoa ezagutzeko helburuarekin egin zuten bisita. Zallo kontserberan izan ziren.

Eusko Jaurlaritzak sustatutako Euskadi Gastronomiak(Turismo enogastronomikoaren elkarteak) arlo horretan adituak diren kazetariekin bidai bat antolatu zuen Euskadiko gastronomia ezagutarazi asmoz. Horrela izanik, bidaia horretan Bermeo izan zuten geldialdietako bat. Bermeoko produktuak eta horien elaborazioa ezagutzera hurbildu ziren. Bidai horren baitan, Bilbo, Donostia eta Tolosa be bisitatu dituzte.

Gutxi gorabehera hamabost kazetari aditu izan ziren Bermeon. Herriak itsasoarekin duen lotura azaldu eta Bermeon dauden bederatzi kontserba enpresek egiten duten produktuen kalitatearen barri be emon zitzaien. Azaldutakoaren arabera, «Bermeoko produktuak turismo enogastronomikoaren esparruan garrantzi handikoak dira. Horretarako, beraiek duten balio erantsia azaltzea ezinbestekoa da; arrainak arrantzen diren momentutik eta platerera heldu arte egiten den prozesua ezagutara emonaz».

Bisitariek, hortaz, Zallo kontserbera bisitatzeko aukera izan zuten. Bisita horretan Idurre Bideguren, Bermeoko alkateak, eta Udal Turismo bulegoko teknikariek be parte hartu zuten. Hegaluzearen zein bokartaren elaborazio prozesuaren barri emon zitzaien batetik, eta bestetik, produktu desbardinak dastatzeko aukera izan zuten, bokartak gatzetan edo ozpin-oliotan edo hegaluzea, besteak beste.

Zallo enpresa bisitatu ondoren, kazetariek Bermeoko Tala eta portua ezagutzeko aukera be izan zuten.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

ekaina 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.