Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • HITZAren 20. urteurrena
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

'Atunaren eguna' gastronomia jaialdia hartuko du BBK Klimak

BBK Klimak eta Bermeo Tuna World Capitalek antolatutako jardunaldiak bisitariek "ikastea eta gure ozeanoen zaintzari buruzko hausnarketa egitea" du helburua. Azoka, dastaketak eta tailerrak egongo dira Busturiko BBK Klima parkean, etzi [abuztuak 3], 11:30etik aurrera.

Zaloa Iturbe San Jose
Busturia
2025/08/01

Atunaren eguna izenpean, tunidoei eskainitako jardunaldi gastronomiko eta kultura prestatu du BBK Klimak Bermeo Tuna World Capitalekin (BTWC) elkarlanean. Etzirako [abuztuak 3] jarri dute hitzordua, 11:30ean, ordu horretan hasiko baita aire zabaleko azoka. 

Ainhoa Elortegi BBKko Ingurumen eta Garapen Iraunkorreko arduradunak adierazi duenez, Atunaren Eguna ekitaldi gastronomiko bat baino “askoz gehiago” da: “Gure elikagaien jatorriaren eta planetaren osasunaren arteko loturari buruz hausnartzeko gonbidapena da. Bisitatzen gaituztenek gozatzea, ikastea eta gure ozeanoen zaintzari buruzko hausnarketa egitea da helburua”. Horretarako, bertaratzen direnek hegaluzez egindako pintxoak dastatzeaz gain, “eguneko plater nagusietako bat” izango den dastaketa gidatuan parte hartu ahal izango dute; hala ere, esperientzia hori 40 pertsonara mugatua izango dela aurreratu dute. Parte hartzeko aukera dutenek lau tunido pintxo dastatuko dituzte, txakolinagaz lagunduta. 

Maitane Leizaola Bermeo Tuna World Capitaleko zuzendari nagusiak lankidetza honen bitartez “jendeari atunaren eta arrantza jasangarriaren balio kulturala eta ekonomikoa” hurbiltzeko aukera izango dutela azpimarratu du: “Gizarteak itsasoak kostaleko komunitatearentzat bizi, nortasun eta etorkizun iturri gisa duen garrantzia onartzea nahi dugu”. Atunaren Eguna bezalako ekimenak hegaluzea bezalako produktu “enblematiko” bati balioa emateaz gain, “itsas baliabideen kontserbazioa ziurtatuko duten jardunbide arduratsuei buruzko ezagutza” era sustatzen dituela zehaztu du Leizaolak. 

Horrez gain, ekitaldiak familiei zuzendutako programazio berezia ere eskainiko du. Hala, 12:00etatik 14:30era bitartean bertaratzen direnek Sareen mugak elkarrizketa parte hartzaile batez gozatuko dute. Tailer bat ere egongo da, HonSareren eskutik umeek sare birziklatuarekin osagarriak egiten ikasteko. Bi tailerretan izena emateko aukera zabalik dago.

Atunaren eguna bitarteko, BBK Klima parkerako sarrera doakoa izango da etzi, eta bertaratzen direnek eskaintzen dituen baliabide eta instalazio guztietarako sarbide librea izango dute. “Egun oso batez gozatzeko aukera paregabea izango da, natura bete-betean, Urdaibai bezalako ingurune pribilegiatu batean, jasangarritasunari, ikaskuntzari eta ingurumenarekiko loturari eskainitako espazioak esploratuz”, nabarmendu dute antolatzaileek. 

 

 

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.