• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ibon Bergara Etxearte
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ibon Bergara Etxearte
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia
On egin gehigarria

Ibarrangeluko Batzokia jatetxea

2018an jatetxeko ateak zabaldu zituztenetik, bertoko eta sasoiko produktuak eskaintzearen aldeko apustua egiten du Ibarrangeluko Batzokiak.

Zaloa Iturbe San Jose
Ibarrangelu
2025/06/13

Zazpi urte daramatza Iraia Lavin durangarrak bere lantalde zabalagaz batera, Ibarrangeluko Batzokia Jatetxean. 2018an zabaldu zituzten ateak, filosofia eta helburu argi bategaz: Ibarrangeluk “etxeko janaria” eskaintzen duen jatetxea edukitzea. Izan ere, Lavin haurdun zegoen martxan jarri zutenean, eta momentu horretatik gaur arte, tinko eutsi dio bere pentsamoldeari: “Nire seme-alabei emango ez niena, ez diot inori emango”. Geroztik, etxeko janaria eskaintzea da jatetxearen bereizgarri nagusienetakoa, eta bezeroek bisita errepikatzea eragiten duena.

Etxean eginiko janaria bakarrik ez, bertokoa eta sasoikoa da eskaintzen dutena. Kudeatzaileek ortu propioa dute, eta beraiek ekoizten ez dutena, inguruko ekoizleen bitartez lortzen dute. Herriko zein inguruko herrietako ekoizleekin duten harremana “oso ona” da: “Egun bakoitzean behar dudana beti prest izatea aurreikusten dut, baina nozbait zeozer falta baldin bada, telefonoa hartu, eta beti gaude ahal dugun horretan elkar laguntzeko; azken batean herri txiki bat gara”.

Km0 elikagaiak erabiltzeak bezeroak fidelizatzea dakarrela igarri dute jatetxean: “Etxeko janaria dela-eta, jendea pozik irteten da, eta errepikatu egiten du”. Poztasun hori Internet bidezko balorazioetan ere igartzen dute: 5 puntutik, 4,6ko balorazioa dute gaur egun: “Oso ondo dago”. Balorazio horiei esker, Ibarrangelura bakarrik jatetxera joateko asmoz hurbiltzen denik ere egon badago. Gainera, jatetxearen terraza zabalak ere jende asko erakartzen du. 

Sasoian sakoikoa.
Ibarrangeluko Batzokia egunero dago zabalik, 09:00etatik aurrera. Bertaratzen diren herritar zein bisitariek pintxoak zein kartara jateko aukera dute; astean zehar eguneko platera ere eskaintzen dute: “Batez ere kartara funtzionatzen dugu, baina asteburuetan errazio eta pintxo asko ere saltzen dira”. Karta “sarri” aldatzen dute, ortuan dagoenaren edota sasoiko beste produktuen arabera, adibidez, hegaluzearen denboraldian. Hala, hasieratik finkatutako ideiari eutsiz, bertokoa eskainiz aurrera egiteko asmoa dute Ibarrangeluko Batzokian

Ortuko txuletaren errezeta

Ibarrangeluko Batzokiaren eskaintza gastronomikoak bereizgarriren bat badu, bertoko eta sasoiko lehengaien erabilera da. Sarritan aldatzen duten kartan aurki daitekeen plateretako bat da ortuko txuleta edo zerban orri-mami betea, bederatzi osagaiz eta denbora gutxian prestatu daitekeena.

 Osagaiak:

Zerbak

Urdaiazpiko iberikoa

Urdaiazpiko egosia

Gazta

Arrautzak

Irina

Oliba-olioa

Gatza

 Pausoz pauso:

Zerbak garbitu eta hostoa eta orri-mamia bereiztea da lehenengo pausoa. Bitartean, kazola batean ura eta gatza bota, eta sutan jarri behar da. Irakiten dagoela, orri-mamiak gehituko dizkiogu; 5-7 minutuz egosten utzi behar dira. Behin bigun daudela, hoztea izango da hurrengo pausoa. Denboraz justu ibiliz gero, izotzetan jarri daitezkeela azaldu dute Ibarrangelu Batzokiko sukaldariek. 

Hoztu bitartean, betegarria prestatuko da: gazta —norberaren gustukoa—, urdaiazpiko iberikoa eta urdaiazpiko egosia. Orri-mamien neurriko zatietan moztu behar dira. Orri-mamia hotz dagoela, betegarria gainean jarri, eta beste orri-mami batekin estali behar da. 

Zartaginera oliba-olioa bota eta berotu bitartean, zerbaren orri-mamiak arrautza-irinetan pasatu behar dira, frijitu eta jateko prest egon daitezen.

Behin aterata, tomate, gazta edo onddo saltzagaz lagundu daitekeela azaldu dute sukaldariek

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

ekaina 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.