Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • EreƱo
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • HITZAren 20. urteurrena
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Jaiak

Sukalki Egunean 111 kazola aurkeztu dituzte Bermeon

44. Sukalki Eguna ospatu dute aurten, eta 111 kazola aurkeztu dituzte bertan. Denetan gozoena, baina, 113. zenbakiduna izan da.

Ane Maruri Aransolo
Bermeo
2019/09/14

Jaietan murgilduta dabiltza bermeotarrak. Andra Mari eta Santa Eufemia jaiak azken txanpan sartu dira, baina ospakizunek ez dute etenik kostako herrian. Gaur, eguraldia lagun, giro bikaina nagusitu da Talan, eta bermeotarrak lagun artean igaro dute eguerdia.

44. Sukalki Eguna izan da aurtengoa, eta guztira 111 kazola aurkeztu dituzte, iaz baino zazpi kazola gehiago: “40 urte daramatzagu sukalkia antolatzen, eta 300 kazola aurkezten zituzten urteak ere ezagutu ditugu. Azken hamar urteetan, baina, 100 kazolatik 120 kazola ingurura aurkeztu dituzte bermeotarrek, eta tarte horretan gabiltza aurten ere”.

Sukalkiko txapelduna izan da 113. zenbakiko kazola, ‘Lau Haizetara’ izenekoa.

Goizetik hasi dira Talako txoko guztiak betetzen herritarrak, eta eguerdira artean bete-bete egin dute Bermeoko Tala. Goiztiarrenak goizeko 05:00etan bertaratu direla jakinarazi dute antolatzaileek. Apurka-apurka piztu dituzte suak, eta okelaz eta patataz egindako gisatua prestatzen hasi dira kuadrillak. Gazte zein nagusiak batu dira bertan, eta usain gozoz bete dute tokia.

Batzuk beste batzuk baino lan gehiago egin dute, eta guztietan sukalki gozoena egin du 113 zenbakiko taldeak, Lau Haizetara izeneko kazola nagusitu da. Bigarren saria jaso du 105 zenbakidun kazolak (Harategi baserri) eta hirugarrena izan da 111. kazola (Ez dakigu hobeto egiten). Sukaldari gazteek ere saria jasotzen dute Sukalki Egunean, eta gaur 10. zenbakiduna izan da onena.

Sukalki Eguna berezia izaten da bermeotarrentzat, txapelketa bat baino askoz gehiago da. Herritik sortutako jaia, eta hala adierazi du antolatzaileetako batek: “Nik beti ezagutuĀ  izan dut Arrantzale Eguna jaietako egun garrantzitsuena bezala, eta gero Andra Mari eta Santa Eufemia eguna. Baina, gaur egun,Ā  Arrantzale Eguna eta Sukalki Eguna direla berezienak uste dut”. Azken urteetan estropadak izan dituzte lagun sukalki egunean, eta horrek ere jende gehiago hurbiltzea bultzatu duela uste du arduradunak. Hala ere, inguruko herrietan sukalki egunak duen presentziagaz alderatuta, Bermeon aurkezten diren kazola kopuruagaz “oso pozik” daude, “beste herrietan baino jendetsuagoa izaten delako”. Halaber, giro polita sortzen dela dio: “Denok elkarrekin bazkaltzen dugu, eta iluntzera bitarteko giroa egoten da, egun osoko jaia da”.Ā 

Sariak banatuta, fanfarriagaz jaitsi dira bermeotarrak herriguneraino.

Jasangarritasuna. Urtero, udalaren laguntzagaz, Eleizalde ikastolak antolatzen du txapelketa, eta hala egin du aurten ere.Ā  Gainera, iaz egin legez, antolatzaileek askotariko hondakinak biltzeko edukiontziak banatu dituzte eta horiek egoki erabiltzeko eskuorriak ere eman dituzte, ā€œherritarrak birziklatzera gobidatuz eta animatuzā€.

IMG_2972
IMG_2972
IMG_3108
IMG_3108
IMG_3020
IMG_3020
IMG_3066
IMG_3066
IMG_2995
IMG_2995
IMG_2982
IMG_2982
IMG_3013
IMG_3013
IMG_3092
IMG_3092
IMG_3026
IMG_3026
IMG_3009
IMG_3009
IMG_3084
IMG_3084
IMG_3075
IMG_3075
IMG_3074
IMG_3074
IMG_3071
IMG_3071
IMG_3069
IMG_3069
IMG_3064
IMG_3064
IMG_3062
IMG_3062
IMG_2993
IMG_2993
IMG_3056
IMG_3056
IMG_2987
IMG_2987
IMG_3054
IMG_3054
IMG_3053
IMG_3053
IMG_2988
IMG_2988
IMG_3049
IMG_3049
IMG_3035
IMG_3035
IMG_3046
IMG_3046
IMG_3045
IMG_3045
IMG_3042
IMG_3042
IMG_3041
IMG_3041
IMG_3037
IMG_3037
IMG_3034
IMG_3034
IMG_3060
IMG_3060
IMG_3031
IMG_3031
IMG_2984
IMG_2984
IMG_3030
IMG_3030
IMG_3029
IMG_3029
IMG_3103
IMG_3103
IMG_3028
IMG_3028
IMG_3025
IMG_3025
IMG_3019
IMG_3019
IMG_2989
IMG_2989
IMG_3106
IMG_3106
IMG_3017
IMG_3017
IMG_3078
IMG_3078
IMG_2974
IMG_2974
IMG_3014
IMG_3014
IMG_3012
IMG_3012
IMG_3021
IMG_3021
IMG_3090
IMG_3090
IMG_3011
IMG_3011
IMG_3006
IMG_3006
IMG_3001
IMG_3001
IMG_2998
IMG_2998
IMG_2996
IMG_2996
IMG_3095
IMG_3095
IMG_2991
IMG_2991
IMG_3063
IMG_3063
IMG_3016
IMG_3016
IMG_3098
IMG_3098
IMG_3050
IMG_3050
IMG_2981
IMG_2981
IMG_3081
IMG_3081
IMG_2980
IMG_2980
IMG_2979
IMG_2979
IMG_2978
IMG_2978
IMG_2977
IMG_2977
IMG_2976
IMG_2976
IMG_2975
IMG_2975

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.