Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • HITZAren 20. urteurrena
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Arraina da Bermeoko Portuko tabernek martxan jarritako ekimen berriaren protagonista

Hegalaburragaz, bokartagaz eta bakailaoagaz prestatutako pintxoak eskainiko dituzte Portuzarreko tabernek.

Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
Bermeo
2019/03/15

Itsasoak eta arrantzak Bermeo eta bermeotarrekin duten harremana nabarmentzeko asmoagaz, arrainari lotutako gastronomia ekimena prestatu dute Portuzarreko bederatzi tabernek.

Egitasmoa martxoko bi asteburutan eta apirileko bi asteburutan abiaraziko dute. Zehazki, martxoaren 23an, 24ean, 30ean eta 31an eta apirilaren 6an, 7an, 13an eta 14ean egongo da martxan ekimena. Horrela, asteburu horietako bakoitzean arrain zehatz bat protagonista bilakatu eta horrekin pintxoak prestatuko dituzte.

Hori eginez, “arraina bera eta pintxoak balioan jarri” eta aldi berean “Bermeok itsasoagaz duen lotura tabernatako gastronomian islatzea” dute helburutzat. Tabernetako ordezkariek zehaztu dutenez atuna, bokarta eta bakailaoa izango dira pintxoak prestatzeko erabiliko dituzten arrainak.

Eskaintza anitza. Egitasmoagaz, “herritar zein bisitari guztiek giro alaian arrainagaz egindako pintxo eskaintza ederra” izango dutela adierazi dute. Ekintza gastronomikoak “harrera ona” edukitzea espero dute tabernek. Izan ere, “herriko eskaintza turistikoa zabaltzeko” balioko duela uste dute.

Arrainagaz egindako pintxoak eginez, gainera, bezeroei “zerbait desberdina” eskaini nahi diete. “Tortilla pintxotik urrundu eta bertako arrainekin egindako pintxoak hedatzea nahi dugu”.

Pintxoak probatzera hurreratzen dizenen artean zozketa bat ere prestatu dutela argitu dute. Horrela, banatuko dituzten zenbakien artean otzara bat irabazteko aukera edukiko dute bezeroek.

Herritar zein turistak gonbidatu dituzte Portuzarrera hurbiltzera ekimenak iraungo duen asteburuetan, “Bermeoko gastronomiak itsasoagaz duen loturaz gozatzeko”.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.