Euskadiko Biodibertsitate Zentroak GastroDibertsitate Gelak berriz jarriko ditu martxan bihartik aurrera. Ekintza honek, lur nahiz itsaso hurbil jatorrizko produktuen aniztasuna eta aberastasuna ikustarazi nahi du, era berean, bertoko eta sasoiko elikagaiak kontsumitzearen garrantzia azpimarratuz. Eskualdeko gastronomiaren dibertsitate gela hauen helburua ezagutzan egongo da oinarrituta, aditu ezberdinek eskeinitako hasierako hitzaldi baten bidez, eta halaber, gai bakoitzaren arabera ekarritako produktuen dastaketen bidez. Lehen saioa “Gatza”-ri buruz izango da eta Jabi Soto, Añanako Gatz Harana Fundaziokoa, hizlari gisa egongo da Gatz Harana proiektua aurkezteko eta gatzaren ezaugarriak eta erabilrak ezagutarazteko, dastaketa barne. GastroDibertsitate Gelak hilean behin ospatuko dira, 17:00etatik 18:30etara, Euskadiko Biodibertsitate Zentroan, parte hartzaile bakoitzeko bost euroko tarifa izanez. Talde murriztuak dira eta izen-ematea telefonoz egin ahal da 946 870 402 zenbakira deituz edo mezu elektronikoaren bidez info@torremadariaga.orghelbidera bidaliz.
Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.
Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.
Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.
Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.