• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ibon Bergara Etxearte
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ibon Bergara Etxearte
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
EkonomiaGizarteaKultura

Nazioartean erreferente izateko, 'Euskadi Gastronomika' ekimena aurkeztu dute Busturialdean

Busturialdeko Hitza
Busturialdea
2013/09/10
Nazioartean erreferente izateko asmoz, Basquetour-Euskadiko Turismo Agentziak eta Urremendi Landa Garapen Elkarteak Euskadi Gastronomika Busturialdea-Urdaibain ekimena eman dute ezagutzera. «Promozioa egiteko tresna baliogarri» bezala aurkeztu dute, eta bertan azaldu zutenez, Busturialdea-Urdaibaiko 23 enpresa, establezimendu edota agentzi turistikok jaso dute Euskadi Gastronomika ekimenaren marka berria.
IMG_2396

Euskadi Gastronomika ekimenaren aurkezpenean, dastaketa-madiratua egin zuten Ea-Astein; nazioarteko hamar bat blogarik parte hartu zuten, Remenetxe jatetxeko Jon Andoni Rementeriaren eskutik. Argazkilaria: Izaro mendieta

Hain zuzen, aipatu ekimenak «turismo gastronomikoa eta eno-turismoa eskualdean garatzea eta kooperazio publiko-pribatuaren bitartez, eskualdeko aberastasun gastronomikoa sustatzea du helburu». Alegia, Ibon Mandaluniz Urremendiko gerentearen arabera, asmoa «lehenengo sektoreko bertoko produktuak eta ostalaritzako profesionalak indartzea da». Izan ere, Arantza Madariaga Basquetour-Turismoaren Euskal Agentziaren zuzendari nagusiaren berbetan, gastronomia garrantzitsua sortzeko eduki behar den guztia du Busturialdeak: «beste askok ez dituzten produktu eta baliabideak eta horiekin lan egiten dakien jendea». Kalitatea bereizita Euskadi Gastronomikaren markaren bitartez, turisten aurrean, bereiztu egingo dituzte «produktuaren, zerbitzuaren eta establezimenduaren kalitatea bermatzen dituzten establezimenduak». Horiek Produktu Kluba osatzen dute, eta bertan, turismo gastronomikoarekin erlazionatutako enpresa ezberdinek (lehen, bigarren zein hirugarren sektorekoak) parte hartu ahal dute. Hala, marka horren parte izan nahi dutenek Busturialdea-Urdaibain, Urremendirekin jarri beharko dira harremanetan; 94 625 76 09 telefonora deituta edota urremendi@urremendi.org helbidera mezua bidalita. Euskadi Gastronomika aurkezteaz gain, Urdaibaiko Esentziak proiektu turistiko-gastronomiko berria ere eman dute ezagutzera. Horren arduradunek azaldu dutenez, produktu berriak garatzeari zuzendutako formulan datza, modu integratuan: produktorea- sukaldaria-bezeroa. Proeiktu horren helburua «produktu berriak diseinatzea da; beti ere, tokiko produktuak eta komertzializaziorako zirkuitu laburrak erabiliz, Busturialdea-Urdaibaiko zigilupean: Urdaibaiko Esentziak». Era berean, proiektu berriak ere martxan jarri nahi dituztela diote. Horretarako, Grand Klubak izeneko tailerrak burutuko dituzte, «lan-lotura bat sortzeko sukaldari eta produktoreen artean; hala, esperientziak sortu eta partekatzeko». Horren ostean, gainera, living-labak, katak edota prestatutako produktuak dastatzeko saioak ere egingo dituztela jakinarazi dute. Hala, proiektu horren bitartez, Busturialdea-Urdaibaiko produktu gastronomikoen kalitateari «zaporea eta balio erantsia» eman nahi diote. ‘Euskadi Gastronomika’ren marka berria jaso dutenak Erretegiak Mundaka. Restaurante Asador Portuondo. Sukarrieta. Bekereke. Industria bisitagarriak Bermeo. Conservas Zallo. Jatetxeak Ereño. Arita Berri Jatetxea. Morga. Restaurante Hotel Katxi. Muxika. Remenetxe. Nabarniz. Nabarniz Jatetxea. Museoak Gernika-Lumo. Euskal Herria Museoa. Ostatuak Bermeo. Mañuko Benta eta Hotel Atxurra. Ea. Casa Rural Andutza eta Casa Rural Ea Astei. Gautegiz Arteaga. Urresti nekazalturismoa, Castillo Arteaga. Ibarrangelu. Merrutxu nekazalturismoa. Muxika. Urune Hotela. Pintxo tabernak Bermeo. Batun-batun taberna. Gernika-Lumo. Auzokoa Taberna eta Musutruk Kafe Antzokia. Mundaka. Goikoa Taberna. Upategiak Gernika-Lumo. Bodega Itsasmendi. Morga. Bodega Txakoli Talleri. Muxika. Bodega Berroja.






Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

uztaila 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.