Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • HITZAren 20. urteurrena
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Arrain lonja berria «aurrerapauso garrantzitsua» izango dela dio udalak

Eusko Jaurlaritzak lanak lehiaketara aurten aterako ditu, eta hori «pozgarritzat» jo du udalak. Herriaren egunerokon proiektu garrantzitsua izango da udalaren esanetanEusko Jaurlaritzak esan du Ondarroako arrain lonja egiteko lanak aurten aterako dit...

Asier Alkorta/maddi Ibaibarriaga
Busturialdea
2017/03/24

Eusko Jaurlaritzak lanak lehiaketara aurten aterako ditu, eta hori «pozgarritzat» jo du udalak. Herriaren egunerokon proiektu garrantzitsua izango da udalaren esanetan

Eusko Jaurlaritzak esan du Ondarroako arrain lonja egiteko lanak aurten aterako dituela lehiaketara. Eta gauzak ondo badoaz, lanak ere aurten hasiko dituztela jakin eragin dute.

Horren aurrean, Ondarroako Udalak esan du proiektu berria zehaztasun gehiagorekin ezagutzeko zain dagoela, baina aldi berean, lanak aurten hasteko asmoa «pozgarria» dela esan du. «Ondarroako herriarentzat proiektu garrantzitsua izango da, portuko gune guztiak berrantolatzeko aukera emango digulako eta horrek funtzionamendu egokiago bat izateko aukera eskainiko digulako», esan du Zunbeltz Bedialauneta Ibaibarriaga Ondarroako alkateak.

Halaber, lonja berriak portuko jarduerei mesede egingo diela uste du, eta herriko garapenarentzako «aurrera pausoa» suposatuko duela azpimarratu du alkateak. «Proiektu berriaren lanak eta portuko eguneroko martxa uztartzea ere garrantzitsua izango da».

Lonja berriaren proiektua bukatutakoan, herritarrek libre geratzen diren guneak zertarako erabili definitzeko aukera edukiko dutela gaineratu dute. Horretarako, hain justu, HAPO berriaren diseinuaz baliatuko dira.

Berdela nagusi asteon

Berdela eta sardina izan dira nagusi asteon Ondarroako portuan. Esan dutenez, «oso ondo arrantzatu dute». Berdela dezente ibili da, eta kiloak 0,95 eta 0,80 euro bitarteko prezioa egin du. Amukoak ere egon dira, eta ondarrutarrez aparte, hondarribitarrek, donostiarrek eta pasaiarrek ere ekarri dute.

Berdelaz eta sardinaz gain, martitzenean bogak eta txitxarro zuriak ere sartu ziren. Txitxarro zuriak, gainera, prezio oso ona egin zuen (4 eurotik 2 euro bitartera, tamainuaren arabera).

Bestetik, antxoa oso gutxi egon da asteon.

Herenegun gauean [martxoaren 22tik 23rako goizaldean] eguraldi txarra egon zen eta txalupa gutxiago atera ziren itsasora. Dozena bat txalupa-edo izan ziren itsasoratu zirenak. Horiek berdela ekarri zuten (600-800 kaxa), baita sardina ere (2.000 kaxa).

Gainera, atzo [martxoak 23] 6.000 kilo legatz ere sartu ziren, eta bataz beste 5,5 euroan saldu zuten kiloa.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.