Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • HITZAren 20. urteurrena
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Landabaso, Jeronimo eta Barturen harategiak sariekin etorri dira sanantontxuetatik

Olaia Zabalondo
Bermeo
2017/01/19
Aurten ere, ez dira esku hutsik bueltatu Bermeoko harakinak Mungiatik; San Antontxu jaietako XXI. Euskadiko txorizo eta odoloste txapelketan Bermeoko hiru harategi saritu dituzte. Epaimahaiaren arabera, Landabaso harategiarenak izan dira barazkiz egindako buzkentzik gozoenak. Bigarren saria jaso du, berriz, Jeronimo harategiak. Txorizo gozoak ere egiten dira Bermeon, Barturen harategiak jaso baitu txorizo txapelketako bigarren saria.
San Antontxu

Landabasoko harategiko Iñigo Gil txapelagaz

Esperientziadunak dira Landabaso harategiko Gil anaiak. Gurasoengandik jaso dute buzkentzak egiteko errezeta, eta modu berberean egiten jarraitzen dutela diote. Bigarren urtez jarraian jaso dute barazkiz egindako buzkentzik onenaren saria. Hala ere, sari asko dituzte, eta denek poztasuna ematen dutela diote: “Harrotasunez betetzen gaituzte”, dio Iñigo Gilek. Hala, hiru txapel dituzte arrozez egindako buzkentzengatik, eta beste hiru, barazkiz egindakoengatik. Sariek, gainera, asko laguntzen dutela azaltzen du. Sekretua, mimoa dela aipatu du. Era berean, buzkentzek lan handia ematen dutela gogorarazi du, “Ordu asko, usaina… gu, baina, ohituta gaude”.
San Antontxu

Jeronimo Mateos diplomagaz

Jeronimo Mateos harakina ere, “pozik” dago gaur harategian. Jeronimo harategiaren buzkentzak ere oso ezagunak dira, sari ugari jaso baitituzte. Aurten, barazkiz egindako buzkentzen kategorian, bigarren saria jaso du Mungian. “Egiten ditudan buzkentzak onak direla erakusten du sariak, eta urtero urtero, mantendu egiten naiz”, dio Mateosek. Hainbat urtez jarraian Bermeoko San Martin jaietako buzkentz txapelketako irabazle izan ostean, iaz ez zuen saririk jaso. Bermeoko harakinak dioenez, “ez dakit zer gertatu zen”. Hala ere, “ekinean eta gogotsu” lanean jarraituko duela gaineratu du: “Betiko moduan jarraituko dut, ondo prestatzen eta ondo egiten. Garrantzitsuena, jendea nire produktuarekin pozik egotea da”.
San Antontxu

Joseba Barturen diplomagaz

Barturen harategiko arduradun Joseba Barturenek ere “pozik” jaso du sanantontxuetako txorizo txapelketako bigarren saria. Txorizoengatik sariak jasotzen dituzten hirugarren aldia dela dio, eta buzkentzengatik ere badituzte hainbat sari. Sariak lana “aitortzeko” modu bat direla uste du, hala ere, “azkenean bezeroa da lan hori aitortu behar duena”. Bestalde, Barturen harategiko produktuek “sekreturik ez” dutela dio: “Bertoko txerriak erabiltzen ditugu beti, bertoko barazkiak eta bertoko txorizeroa, besterik ez dago. Bertokoa erabilita, bertoko produktua balioan jartzeko ahaleginak egiten ditugu. Genero ona erabiltzeak produktu ona dakar”. Mungiako San Antontxu jaietako Euskadiko txorizo eta odoloste txapelketak, beste behin ere, “Bermeon kalitatea dagoela” erakutsi dutela diote hiru harategietako arduradunek, “arraina baino gehiago dagoela erakusten dugu”.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.