• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Ajangiz
  • Arratzu
  • Bermeo
  • Busturia
  • Ea
  • Elantxobe
  • Ereño
  • Errigoiti
  • Forua
  • Gautegiz Arteaga
  • Gernika-Lumo
  • Ibarrangelu
  • Kortezubi
  • Mendata
  • Morga
  • Mundaka
  • Murueta
  • Muxika
  • Nabarniz
  • Sukarrieta
  • Albistea
  • Askotarikoa
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainara Ruiz Urizar
  • Ainhoa Astarloa Beotegi
  • Aintzina Monasterio Maguregi
  • Aitor Basterretxea
  • Alex Uriarte Atxikallende
  • Ander Makazaga
  • Ane Maruri Aransolo
  • Asier Alkorta
  • David Miragaya Gonzalez
  • Eider Mugartegi
  • Garaia Pagola Urriza
  • Garazi Burgoa Aldarondo
  • Gontzal Mendibe Miguel
  • Ixua Zubieta Etxebarria
  • Lander Unzueta Lekerikabeaskoa
  • Larraitz Ibaibarriaga Etxaburu
  • Lore Bengoetxea
  • Mikel Reina Barros
  • Naia Arantzamendi
  • Nekane Akarregi
  • Nerea Bedialauneta Alkorta
  • Oihana Cabello Elorriaga
  • Olaia Zabalondo Dominguez
  • Zaloa Iturbe San Jose
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Hitzakide
    • izan HITZAKIDE
    • Sartu Hitzakide atalera
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Baskaran Gaztak World Cheese Awards-eko Supergold saria irabazi du

Lehenengoz aurkeztu da Markina-Xemeingo gaztandegia munduko gazta txapelketa garrantzitsuenera. Bost kontinenteetako 3.061 gaztak hartu dute parte sariketanEuskadi-Basque Country International Cheese Festival jaialdiaren barruan Donostiako Kursaalen jo...

Eider Mugartegi
Busturialdea
2016/11/18

Lehenengoz aurkeztu da Markina-Xemeingo gaztandegia munduko gazta txapelketa garrantzitsuenera. Bost kontinenteetako 3.061 gaztak hartu dute parte sariketan

Euskadi-Basque Country International Cheese Festival jaialdiaren barruan Donostiako Kursaalen jokatu den 29. World Cheese Awards lehiaketara aurkeztu diren bost kontinenteetako 31 herrialdeetako 3.061 gaztetatik 66 onenen artean sailkatu da Markina-Xemeingo Baskaran gaztandegiko gazta. 260 adituk osatutako epaimahaiak Supergold sariagaz bereiztu du Santa Mañe deitura daraman gazta ondua.

Euskal Herriko bi gaztandegik lortu dute Supergold izendapena munduko gazta txapelketa garrantzitsuenean: Markina-Xemeingo Baskaran Gaztak eta Gabiriako Baztarrika gaztandegikoek. Sari nagusia, berriz, Norbegiako Kraftkar gaztandegiak jaso du.

Artzai Gaztak ere errekonozimendu eta sari berezia eman zien Baskaran Gaztak eta Baztarrika gaztandegiko ordezkariei, Artzai Gazta onenei aitorpena egiten dien saria emanez, eta Markel Olano Diputatu Nagusiaren eskutik elkartearen kaikua jaso zuten. Markina-Xemeingo gaztandegiaren izenean Bidane Baskaran igo zen oholtzara.

Ezusteko pozgarria

Berriatuan lanean zeudela eduki zuten sariaren berri Baskaran Gaztakoek. Hala ere, oraindik zein sari zen zehatz ez zekitela esan dute, Donostiara heldu zirenera arte. «Batez ere seme-alabak tematu zirelako aurkeztu ginen lehiaketara», azaldu du Patxi Baskaranek. World Cheese Awards lehiaketara aurkeztu diren lehen aldia izan da aurtengoa. Orain arte Erresuma Batuan egin dute lehiaketa, baina aurtengoa Donostian zela eta, parte hartzea erabaki zuten. Horrela, azken egunean, izena emateko paperak bete eta bidali zituzten.

Lau gazta bidali zituzten lehiaketara, lau kategoria ezberdinetan parte hartzeko. Irabazlea apirileko gazta dela zehaztu dute. «Gatzagi naturalagaz egindakoa». Izan ere, ardiak era tradizionalean hazten dituztela jakitera eman dute Baskaran familiako kideek. «Buru baltz arrazako ardi latxak ditugu eta euren esneagaz produzitzen dugu dena».

Santa Eufemi azpiko belarragaz hazten dituzte dauzkaten 400 ardiak eta bertan jetzi ondoren, Santa Mañen egiten dute gazta. Hori izan daiteke nazioarteko epaimahaia ere liluratzea lortu duen gaztaren zaporearen sekretua. Dena dela, World Cheese Awards lehiaketako epaimahaia ez da Baskarandarren gaztak estimatzen lehenengoa izan. Urte askotan, sari ugari irabazi ditu gaztandegiak inguruetako azoketan. Bizkaiko lehen saria eta Idiazabal gazta onenaren saria ere badituzte.

Leartiker zentro teknologikoak ere Donostiako Kursaalean ospatzen ari den Cheese Festivalen parte hartu du; hain zuzen ere, Innolact proiektu europarra aurkeztu du. Espainiagaz, Frantziagaz eta Andorragaz elkarlanean daramaten proiektuak esnekien sektore tradizionalari bultzada eman nahi dio, berrikuntzagaz baliatuz.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

maiatza 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.