Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Jendea barra-barra batu da XV. Antxoa Egunean

Beste urte batez, ondarrutarrak antxoaren enbaxadore bihurtu dira, eta jaiak eztanda egin du alde zaharrean. Ehunka pertsona izan dira antxoa pintxoak dastatu eta giroaz gozatzera hurreratu direnak.Eguraldia lagun, herriko eta kanpoko ehunka pertsona b...

Nerea Bedialauneta Alkorta
Busturialdea
2015/05/26

Beste urte batez, ondarrutarrak antxoaren enbaxadore bihurtu dira, eta jaiak eztanda egin du alde zaharrean. Ehunka pertsona izan dira antxoa pintxoak dastatu eta giroaz gozatzera hurreratu direnak.

Eguraldia lagun, herriko eta kanpoko ehunka pertsona batu zituen Antxoa Egunak. Denak ere elkarte gastronomikoek eta kuadrillek prestaturiko antxoa pintxoak jateko gogoagaz hurreratu ziren Ondarroako alde zaharrera.

12:00etan hiru turrunek jotzeagaz batera hasi zen jai handia. Minutuek aurrera egin ahala, jai usaina herri osoan zabaltzen hasi zen, eta horregaz batera, itsasoagaz zerikusia zuten kantuak han-hemenka entzuten hasi ziren, giroa erabat berotuz.

Beste urte batez, Musika Eskolako haurren eta Kantaize orfeoiaren kantuek arrakasta handia izan zuten. Hain zuzen ere, bataren zein bestearen kantuak entzuteko gogoagaz jende asko batu zen haien inguruan.

Kantu herrikoiek ez eze, aurtengo berritasunak ere, arrakasta handia izan zuen. Kantoipe errebueltan arrainez betetako igerileku txiki bat ipini zuten, eta haren inguruetan ume asko batu zen. Ixkireroak eskuetan, koloretako arrainak harrapatu eta etxera bateren bat eramaten saiatu ziren denak.

Ofizioak kalera

Era berean, itsasoagaz zerikusia duten ofizioak bertatik bertara ikusteko aukera ere eskaini zuen jaiak. Portuko sare konpontzaileak sareak josten egon ziren, eta haruntzago, fabriketan egiten dute modura antxoak garbitu eta hauek oliotan ipintzen aritu ziren ordu luzez.

Bestalde, Salba Dezagun Antxustegi plataformako kideak Alamedan sinadura batzen aritu ziren. Plataformako kideen esanetan, egurrezko azken atunontzia salbatzeko eskaera nahikoa jendek sinatu zuen.

Jaiari amaiera emateko, Zilarrezko Antxoa saria banatu zen Zubi Zaharraren parean. Bittor Oroz Eusko Jaurlaritzako Itsas eta Nekazaritza sailburuordeak eman zion saria Miguel Beitia Miel Muturi.

Saria erabat hunkituta eta pozik jaso zuen Beitiak. Dantzan ere ibili zen oholtza gainean, han aurrean batuta zeuden herritarren gozamenerako.

Ekimenak Boga-Boga abesten amaitu zituzten, eta pintxo jana eguerdian amaitu baldin bazen ere, jaiak ordu txikiak arte iraun zuen.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.