Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Ajangiz
      • Arratzu
      • Bermeo
      • Busturia
      • Ea
      • Elantxobe
      • Ereño
      • Errigoiti
      • Forua
      • Gautegiz Arteaga
      • Gernika-Lumo
      • Ibarrangelu
      • Kortezubi
      • Mendata
      • Morga
      • Mundaka
      • Murueta
      • Muxika
      • Nabarniz
      • Sukarrieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • JOLASTU GEUGAZ!
  • Agenda
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
    • Hitz eta Pitz
  • Agurrak / Eskelak
    • Zorion Agurrak
    • Eskelak
  • Zerbitzu gida
  • Bereziak
    • Adimen A.
    • Naturan barrena
    • Euskaldunak Australian
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Busturialdeko harategiak saritu dituzte Mungiako sanantontxuetan

Gernika-Lumoko Jesus Maria Martijaren harategiko txorizoa eta Bermeoko Baserri harategiko barazkiz egindako buzkentza saritu dituzte MungianAurten ere, ez dira esku hutsik bueltatu eskualdeko harakinak Mungiatik; San Antontxu jaietako 22. Euskadiko txo...

Izaro Mendieta/ Olaia Zabalondo
Busturialdea
2018/01/23

Gernika-Lumoko Jesus Maria Martijaren harategiko txorizoa eta Bermeoko Baserri harategiko barazkiz egindako buzkentza saritu dituzte Mungian

Aurten ere, ez dira esku hutsik bueltatu eskualdeko harakinak Mungiatik; San Antontxu jaietako 22. Euskadiko txorizo eta odoloste txapelketan Bermeoko eta Gernika-Lumoko harategi bana saritu dituzte. Epaimahaiaren arabera, Gernikako Jesus Maria Martijaren harategiko txorizoa izan da denetan onena, eta Bermeoko Baserri harategiarenak izan dira barazkiz egindako buzkentzik gozoenak.

«Pozik» da Martija Mungian hartutako sariagaz; «saria irabaztea beti da-eta gauza ona». Salmenta gehiago izateko, gainera, lagundu egiten dute tankera horretako sariek harakinaren ustez. Txapelketa gehiagotan parte hartutakoa da Martija; hala nola, Bermeon, Mungian, Bilbon… Baina txorizo onenaren saria hartzen duen lehen aldia dela aipatu du. Odoloste txapelketan, bestalde, jaso izan du sariren bat edo beste.

Gernika-Lumoko harakinak dio sekreturik ez daukala beraien harategian egiten duten txorizoak: «Produktua bertokoa eta ona izatean dago gakoa». Hala, txerria bertokoa izateagaz batera, erabiltzen duten piperra ere Gernikakoa izaten da. «Piper hutsa izatea da garrantzitsua, antzina baserrietan egiten zuten moduan», azaldu du.

Hurrengo txapelketa zein izango den ez dakien arren, horietan parte hartzen jarraituko duela adierazi du gernikarrak; sariagaz, gainera, «beti gogo handiagoa» sortzen dela aitortu du. Bermeoko San Martin azokan, behintzat, parte hartuko du Jesus Maria Martijak; ez dute inoiz hutsik egiten eta.

Asier Elgezabal Bermeoko Baserri harategiko harakina ere «pozik» agertu da Mungian jasotako sariagaz. Urte guztian egindako lanaren aitortza dela aipatu du, eta lanean jarraitzeko indarra ematen duela aitortu du, «nahikoa lan ematen baitu buzkentzak egiteak». Mota horretako sariek salmentetan «beti» laguntzen dutela esan du: «Jendeak gustukoa izaten du saridunen buzkentzak probatzea. Sariaren ostean jende asko etorri da galdezka».

Bermeoko Baserri harategikoak San Antontxuko sariketara aurkezten diren bigarren aldia da, baina sariketa gehiagotan parte hartu izan dute. Bermeon, esaterako, San Martin azokako txapelketan parte hartu izan dute. Aurten, laugarren geratu ziren, eta, iaz, hirugarren.

Baserri harategiko buzkentzak produktu naturalekin egiten dituztela azaldu du, produktu guztiak, gainera, bertokoak izaten direla nabarmendu du Elegezabalek; «garrantzia handia ematen diogu horri». Sekreturik duen galdetuta, lana baino ez dela esan du.

Busturialdeko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa dugu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Agenda

Busturialdeko azken berrien buletina!

Buletina barikuetan bidaltzen da, eta Busturialdeko asteko berri nagusiak biltzen ditu.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 94-627 10 85 / 607 29 22 23
  • busturialdea@hitza.eus / gernika@hitza.eus
  • Elbira Iturri kalea, z/g. 48300, Gernika-Lumo
  • Publizitatea
  • 94-618 72 99 / 647 35 56 54
  • busturialdea@hitza.eus / bermeo@hitza.eus
  • Atalde 17, atzealdea. 48370, Bermeo
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.